5 harde waarheden die elke artiest zou moeten omarmen

5 harde waarheden die elke artiest zou moeten omarmen

5 harde waarheden die elke artiest zou moeten omarmen 150 150 Artist Coaching

Laten we eens in de echte muziekwereld duiken. Het is niet allemaal glitter en glamour zoals velen van jullie misschien denken… Er zijn een paar nare waarheden waar we het over moeten hebben. We zijn hier om een licht te schijnen op de dingen die niemand je vertelt als je je dromen begint na te jagen.

We zullen enkele mythes ontkrachten over talent als enige ticket naar sterrendom. (Spoiler alert: het gaat om meer dan alleen natuurtalent). We hebben het ook over het balanceren van de geldstroom terwijl je je muziekdromen najaagt en hoe afwijzing gewoon deel uitmaakt van de gig…

Laten we beginnen.

Dit zijn de vijf harde waarheden die elke artiest zou moeten omarmen:

  • 1. Talent is niet genoeg: Hoewel natuurtalent een groot voordeel is, is er voor succes in de muziekindustrie vaak meer nodig dan aangeboren capaciteiten. Hard werken, toewijding, netwerken en zakelijk inzicht zijn even cruciaal. Veel enorm getalenteerde kunstenaars hebben het moeilijk omdat ze het belang van deze andere aspecten onderschatten. Ze verliezen zich volledig in de focus van de muziekproductie. Ze willen de beste muziek ter wereld maken, maar vergeten hoe ze het publiek moeten bereiken. Talent hebben is geweldig, maar het is waardeloos als je er niets mee doet. Messi zou niet zo’n wereldberoemde voetballer zijn geworden als hij niet lange tijd elke dag voetbal had geoefend. Hard werken is essentieel voor een succesvolle artistieke carrière.
  • 2. Financiële instabiliteit komt vaak voor: een stabiel inkomen verdienen met alleen muziek kan een enorme uitdaging zijn. Het opbouwen van een artiestencarrière gaat vaak gepaard met financiële onzekerheid, vooral in het begin van iemands carrière. Veel kunstenaars hebben een bijbaan of andere inkomstenbronnen nodig om hun artistieke inspanningen te ondersteunen en dat is OK. Ik kan een aspirant-kunstenaar van harte aanraden om een bijbaantje te nemen om de rekeningen te betalen. Dit zorgt ervoor dat je geen financiële stress krijgt. Financiële stress kan je creativiteit om zeep helpen, dus dat wil je niet. Probeer een soort van stabiliteit te behouden door een bijbaan te hebben zolang het mogelijk is om je artiestencarrière mee te combineren. Het zal de dingen in een veel gezonder evenwicht houden.
  • 3. Afwijzing is onvermijdelijk: In de muziekindustrie is afwijzing een constante metgezel. Of het nu afwijzing is van labels, uitgevers of een fan, het is een deel van de reis. Zelfs succesvolle artiesten kregen te maken met talloze afwijzingen voordat ze groot werden. Leren omgaan met afwijzing en het gebruiken als brandstof voor groei is cruciaal.
  • 4. Vergelijking leidt tot zelftwijfel: In de creatieve wereld is het bijna onmogelijk om jezelf niet te vergelijken met anderen in hun succes, hun talent, hun erkenning. Dit constante vergelijkingsspel kan verstikkend zijn en emotioneel afvoeren. Kunstenaars meten zichzelf vaak af aan de prestaties van hun collega’s, wat leidt tot zelftwijfel en een gevoel van ontoereikendheid.

    De waarheid is dat er altijd wel iemand zal zijn die ogenschijnlijk getalenteerder, succesvoller of meer erkend is. Stilstaan bij deze vergelijkingen kan de creativiteit belemmeren en je artistieke reis vertroebelen. Door de waarheid te omarmen dat ieders artistieke pad uniek is en succes subjectief, kunnen kunstenaars zich richten op hun eigen groei en creatieve expressie in plaats van zich voortdurend te meten aan externe standaarden.
  • 5. Kritiek hoort erbij: Niet iedereen zal je muziek waarderen of begrijpen, en dat is oké. Leren omgaan met kritiek, zowel opbouwend als negatief, is een essentiële vaardigheid voor kunstenaars. Het is belangrijk om trouw te blijven aan je visie en tegelijkertijd open te staan voor feedback die je kan helpen te verbeteren.

Als je er eenmaal in slaagt om deze harde waarheden te omarmen in plaats van ertegen te vechten, zul je merken dat je leven en carrière veel comfortabeler zullen worden.

Ik ben ook een grote fan van de quote:

“Je moet je comfortabel voelen met ongemakkelijk zijn”

Omdat ongemakkelijk zijn betekent dat je groeit.

Het allerbeste,

Joey.