Drie dingen waar artiesten zich in 2020 op moeten richten

Drie dingen waar artiesten zich in 2020 op moeten richten

Drie dingen waar artiesten zich in 2020 op moeten richten 150 150 Artist Coaching

Het is gek om te zien hoeveel de muziekindustrie in een paar jaar tijd is geëvolueerd.

Ik weet nog dat ik muziek begon te maken in mijn slaapkamer op een computer die langzamer was dan mijn telefoon nu is.

Ik herinner me nog dat ik te maken had met de verkoop van vinylkopieën… Reality check.

Omdat de industrie zo is geëvolueerd en de wereld eromheen ook niet stilstaat, leek dit me een goed moment om even stil te staan en een blik in de toekomst te werpen om te zien hoe een artiest al deze nieuwe ontwikkelingen kan gebruiken om zijn carrière uit te bouwen.

Muziek

Muziek maken is nog steeds de basis van de carrière van een artiest. Met muziek ben je geen artiest. Maar het belang van muziek is afgenomen als je het mij vraagt. Vroeger (pre-social media) hoefde een artiest zich niet zoveel zorgen te maken over andere dingen dan muziek maken. In de studio was het maken van nieuwe muziek een topprioriteit voor een artiest en ik heb het gevoel dat die tijden zijn veranderd.

Op dit moment is muziek nog steeds belangrijk, maar het zou niet meer je enige focus moeten zijn.

Vergeet niet dat veel dingen zijn veranderd en dat je je moet aanpassen om te overleven.

Inhoud

Een van de dingen waar je je in 2020 op zou moeten richten, is het creëren van content.

We leven in een wereld waarin we het grootste deel van onze tijd online doorbrengen en als ik online zeg, bedoel ik sociale medianetwerken. Je weet wel, Instagram, YouTube, TikTok… Als artiest moet je jezelf vertegenwoordigen op die platforms. Het is DE beste manier om contact te maken met je publiek en je merk op te bouwen.

Deze platforms worden gedreven door inhoud. Door inhoud te creëren heb je de mogelijkheid om je publiek te bereiken en hen te laten zien wie je bent en waar je voor staat en het gekste is dat je iedereen op deze planeet kunt bereiken vanuit je luie stoel.

Foto’s en video’s zijn een geweldige manier om mensen te laten zien wie je bent en wat je doet in het leven. Door inhoud te posten, kun je je publiek meenemen op jouw reis. Laat ze je strijd zien, vier je overwinningen. Door de ups en downs te laten zien, begin je een diepe band met je publiek te creëren en dat is de sleutel tot het opbouwen van een merk.

Inhoud creëren lijkt voor de meeste artiesten die ik spreek eng te zijn, maar ik wil je laten weten dat als je dicht bij je persoonlijkheid blijft, je nooit de fout in kunt gaan. Inhoud wordt pas eng als je leugens of dingen waar je het niet mee eens bent naar buiten brengt. Hoe dichter je bij je eigen waarden blijft, hoe sterker en gemakkelijker het zal worden.

Wat de meeste artiesten lijken te vergeten is dat je met je muziek mensen kunt bereiken en een fanbase kunt opbouwen, maar content heeft precies hetzelfde effect. Het enige verschil is dat je niet drie liedjes per dag kunt uitbrengen, maar wel drie foto’s of video’s per dag. Als een van die stukjes content viraal gaat, heb je de kans om een fanbase op te bouwen.

Daarom is inhoud zo waardevol en daarom moet je zo snel mogelijk beginnen met posten.

Consistentie

Een ander belangrijk aandachtspunt voor kunstenaars in 2020 is consistentie. Consistentie is de sleutel als je succesvol wilt worden in deze branche.

Je moet consistent zijn met het uitbrengen van je muziek en het plaatsen van inhoud.

Het uitbrengen van één nummer zal niet veel voor je doen. Natuurlijk kun je altijd geluk hebben en kan die ene track een hit worden, maar je focussen op die kansen is geen slimme strategie als je het mij vraagt. Als je elke maand een nummer uitbrengt, krijg je meer kansen en die kansen geven je een grotere kans op succes. Het zal ook helpen om je publiek elke maand van nieuwe muziek te voorzien, waardoor je relevanter blijft.

Dagelijks consistent posten is de sleutel tot het opbouwen van een fanbase. Je wilt top of mind zijn bij de mensen die je volgen. Door elke dag inhoud te posten, zal je onbewust je artiestennaam en merk bovenaan in de gedachten van je volgers houden en het zal bekendheid creëren rond je artiestennaam.

Consistentie is de sleutel tot groei.

Doe mee aan het DIY Artist Bootcamp en verpletter je doelen in 2020