Maak kennis met Sam Feldt

In 2015 bracht hij een remake uit van Robin S.’ “Show Me Love”. De track werd uitgebracht door Spinnin’ Records en Polydor. Het werd meteen een hit, piekte op nummer 4 in de UK Singles Chart en bereikte de 21e positie in de Nederlandse Top 40. In Australië werd “Show Me Love” goud gecertificeerd.

In België bereikte het nummer van Feldt de 15e en 13e plaats op de Billboard Dance/Electronic Songs chart. In 2016 bracht Sam Feldt samen met Lucas & Steve het nummer “Summer on You” uit. Na het bereiken van de nummer 4 positie in de Nederlandse Top 40 werd het de meest gedraaide track op de Nederlandse radio in september en oktober 2016. Kort na de release van “Summer on You” werd het nummer bekroond met een platina award in Nederland. Feldt stond op 75 in DJ Mag’s lijst van de Top 100 DJ’s van 2017.

Billboard beschreef Feldt als “een moderne house superster”, en zijn bewerking van “Show Me Love” als “Anne past de beroemde melodie aan, terwijl Feldt het origineel echoot met een sprankelende deep house beat”. De single “The Devil’s Tears” (Sam Feldt Edit) was een van Spotify’s top 10 meest virale tracks. Feldts debuutalbum Sunrise verscheen op 6 oktober 2017 via Spinnin’ Records. Op 24 november 2017 bracht Feldt een dubbelalbum uit met de titel Sunrise to Sunset, dat bestaat uit nummers van zijn debuutstudioalbum en 12 extra nummers. Het dubbelalbum werd gevolgd door zijn remixalbum After The Sunset, met remixen van Zonderling, Breathe Carolina en Calvo. In 2019 bracht Sam zijn nieuwe track Post Malone uit en bereikte hij 100 miljoen streams op Spotify.

Met zijn project Sam Feldt Live combineert Feldt zijn digitale muziekproductie met live instrumenten. Zijn band, bestaande uit de Nederlandse trompettist Quirijn en de Nederlandse saxofonist Tariq, is te horen op meerdere nummers van Sam Feldt.

In 2020 onthulde Feldt zijn eigen platenlabel Heartfeldt Records, met “Hold Me Close” met Ella Henderson als eerste officiële release. Hij heeft ook zijn eigen liefdadigheidsinstelling opgericht, de Heartfeldt Foundation, die mensen bewust maakt van de opwarming van de aarde. De stichting heeft samengewerkt met verschillende dj’s, waaronder Goldfish, Jay Hardway en Blond:ish.

Hulp nodig van Sam Feldt?