Ontmoet Jay Hardway

Jay Hardway, de wereldwijd geliefde dansmuzieksensatie, blijft een van de meest opwindende en geliefde namen uit de scene. Jay is een smaakmaker in zijn eigen recht en zijn formidabele discografie heeft een instrumentale rol gespeeld in de ontwikkeling van de elektronische muziekscene, waardoor zijn geloofsbrieven als een muzikale kracht om rekening mee te houden zijn versterkt.

Jay komt uit Drunen en begon op 14-jarige leeftijd met produceren en DJ’en. Jay verhuisde naar Amsterdam (waar hij nu woont) en zijn eerste release op 21-jarige leeftijd kwam in de vorm van een samenwerking met de toen nog onbekende tiener Martin Garrix, ‘Registration Code’, gevolgd door het enorm succesvolle ‘Wizard’ – waarbij de laatste direct naar #1 op Beatport ging. Met meer dan 32 miljoen streams op Spotify zette deze tijdloze track Jay op de kaart en vestigde hem als smaakmaker van het Electronic Dance Music-genre. Verdere collabs met scenegenoten als Firebeatz, Bassjackers, Mesto en Mike Cervello hebben nog meer dansvloergoud opgeleverd, net als zijn remixen van Armin van Buuren, Bourgeous en Sam Feldt.

Jay blijft indruk maken met zijn naadloze productiekwaliteiten en ontwikkelt en creëert steeds nieuwe soundscapes die hem openstellen voor een nieuw publiek. Jay overspant nieuwe genres dansmuziek en heeft een aangeboren vermogen om zijn kenmerkende geluid toe te voegen aan elke track waar hij zijn handen op legt. ‘Bootcamp’, ‘Electric Elephants’, ‘Somnia’, ‘Golden Pineapple’ en ‘EDM Bubble’ zijn voorbeelden van enkele van zijn laatste releases, die zijn luisteraars meenemen op een reis met zijn complete en diverse klankspectrum. De door trance beïnvloede chugger ‘Somnia’ laat een verbluffende, rustige kant van zijn productiemogelijkheden zien. De meest recente melodieuze vocale tracks zoals ‘Need It’ en ‘Wired laten weer een andere kant van Jay’s capaciteiten zien. Jay is niet verlegen als het gaat om het verkennen van nieuwe genres, wat nu duidelijker is dan ooit. In al zijn producties heeft Jay altijd een sterke melodieuze basis waarmee hij zich onderscheidt van de massa.

In 2018 steeg Jay in de legendarische DJ Mag Top 100 poll naar #64, wat de voortdurende populariteit benadrukt die hem legioenen fans over de hele wereld heeft opgeleverd. Jay heeft een aantal van ’s werelds grootste clubs en festivals opgeluisterd, waaronder Tomorrowland, EDC New York, Hakkasan Las Vegas, MTV Mobile Beats, Sziget, WiSH Outdoor, Creamfields Brasil, Electronic Love, Pacha NYC, AMF en Mysteryland om er maar een paar te noemen. Hij is geen onbekende in het verscheuren van het circuit met zijn high-energy sets. Nu hij 2020 inluidt met de eerste van een reeks nieuwe singles, is Jay klaar om zijn stempel te drukken op het nieuwe decennium.

Hulp nodig van Jay Hardway?